You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Краще рішення для комерційного обліку води

Сьогодні актуальності набувають системи точного дистанційного обліку водоспоживання з можливістю автоматичного моніторингу, в зв'язку з цим широку популярність мають лічильники з імпульсним виходом.

Імпульсний водомір - найпоширеніше рішення для централізованих пунктів обліку в житловому секторі. Він служить для точної фіксації обсягу спожитого ресурсу в режимі реального часу. Крильчасті лічильники з імпульсним виходом розроблені для установки в водомірних вузлах для комерційного обліку.

Конструктивно схема лічильника з імпульсним виходом не відрізняється від пристрою звичних крильчатих водомірів. Механічна частина конструкції не змінилася. В її основі лежить стрілочний індикатор витрати води, де повний оборот дорівнює певному обсягу спожитої води.

Регулятор потоку приводиться в дію крильчаткою, що обертається під напором води. Однак імпульсний лічильник не тільки фіксує обсяг потоку, а й передає свідчення на зовнішній накопичувач даних.

У момент повного обороту лічильного механізму геркон подає електричний імпульс, який, зчитується зовнішнім пристроєм і подається на сигнальний пульт.

Головна конструктивна відмінність імпульсного водоміра від звичайного лічильника полягає в його оснащенні малопотужним магнітом і герметичним контактом (герконом), який замикається при впливі на нього магнітного поля.

Важливо, що імпульсний водяний лічильник не вимагає додаткового джерела живлення: геркон сам генерує електромагнітний імпульс і викликає замикання слаботочної електроніки.

Для того, щоб налагодити автоматичну диспетчеризацію даних з імпульсного водоміра, досить підключити до нього комутаційний кабель або модем-транслятор, що передає сигнал по каналах GSM.