You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Реле тиску: навіщо потрібно і чому важливо

Реле тиску використовується для автоматизації роботи систем теплопостачання, вентиляції, захисту різних механізмів. У побуті можна часто почути «народні назви» реле тиску: «прессостат», «реле перепаду тиску», «реле включення насоса», «реле насоса», «реле води», «реле тиску води», «реле тиску повітря» і т.д.

Історія винаходу реле тиску

Аж до 30-х років минулого століття включення і відключення насосів і компресорів проводилося механічно і вимагало постійної участі людини.

У 1935 р одна з найстаріших німецьких компаній «CONDOR» винайшла простий і функціональний мембранно-пружинний пристрій (реле тиску), призначене для автоматизації процесу включення і відключення насоса або компресора.

Які завдання вирішує установка реле тиску

Винахід реле тиску зробило революцію в управлінні роботою насосів і компресорів і дозволило вирішити відразу кілька важливих завдань:

1. Повна автоматизація процесу включення і відключення позбавила від необхідності людської участі в управлінні роботи систем тепло- і водопостачання.

2. Паузи в роботі системи (робота тільки в заданому діапазоні тиску), значно збільшують ресурс і істотно скорочують витрати на електроенергію

3. Автоматичне відключення при досягненні верхньої межі тиску або включення при досягненні нижнього діапазону тиску гарантує безпеку системи.

Цього року завод «Склоприлад» запустив нову модель реле тиску - РД-1В

Реле тиску або прессостат використовуються для контролю і моніторингу систем сигналізації в самих різних галузях промисловості. Універсальність реле тиску полягає в можливості працювати як при підвищенні, так і при зниженні тиску.

Даний прилад має наступні характеристики:

Робоча температура: -10 +110 °С

Діапазон показань: 0,1 ... 1 МПа

Диференціал: 0,1 ... 0,4 МПа

Тип контакту: однополюсний перекидний контакт

Електричні характеристики: 8А 220В

Матеріал штуцера: хромована сталь

Матеріал механізму: оцинкована сталь

Матеріал сильфона: мідний сплав

Приєднання: різьба G1/4

Як і в будь-якому реле високої якості, яке може використовуватися в промислових цілях - обладнання до реле підключається за допомогою контактора або через шафи управління з контактором.